Apple julkaisi iOS 12:n – mitä uudistuksia päivitys tuokaan [Kysely]

Apple on julkaissut kauan odotetun iOS 12 -ohjelmistopäivityksen iPhonelle, iPadille ja iPad Touch-laitteille, joka tuo mukanaan useita ominaisuuksia, kymmeniä parannuksia ja joukko uusia sekä mielenkiintoisia sovelluksia.

Uusi iOS 12 on merkittävä päivitys ja viimeiseen asti suunniteltu ohjelmistopäivitys, joka tuo suorituskyvyn parannuksia myös vanhemmille iPhone- ja iPad-laitteille, mikä tekee laitteista paljon nopeamman, luotettavan, vakaamman sekä turvallisemman.

IOS 12:n käyttäjillä on kaksi kertaa nopeampaa sovellusajankohtaa raskaissa työtavoissa, jopa 70 prosenttia nopeampi pyyhkäisemällä kameraan ja jopa 50 prosenttia nopeampi näppäimistön näyttö. Mutta siinä ollut vielä kaikki, koska iOS 12 sisältää lukuisia uusia ominaisuuksia ja parannuksia. Alla on lueteltu seuraavia ominaisuuksia.

Tässä on uusi iOS 12-versio

uusi Ruutuaika -ominaisuus

IOS 12: n tärkeimpiä ominaisuuksia ovat uusi ruutuaika (Screen Time)-ominaisuus, joka on saatavana Asetukset-sovelluksessa. Se näyttää yksityiskohtaisia ​​tietoja käyttöösi. Lisäksi iOS 12 tarjoaa vanhemmille uusia tapoja rajoittaa lapsen iOS-laitteiden käyttöä.

iOS 12 tuo myös kauan odotettuja ryhmitettyjä ilmoituksia ryhmittämällä automaattisesti ilmoitukset samasta sovelluksesta yhdessä uuden Deliver Quietly -vaihtoehdon kanssa hiljaisesti ja lähettää ilmoituksia keskeyttämättä. Käyttäjät voivat myös nopeasti hallita ilmoitusasetuksia iPhonen ja iPadin laitteiden lukituksesta.

Siri iOS 12:ssä on älykkäämpi ja ennakoiva. Applen kehittämän pikakuvakkeiden ansiosta se tarjoaa iPhone- ja iPad-käyttäjille uusia tapoja tehdä ja tuottaa asioita tehokkaammin. Siri-pikakuvakkeet voidaan asentaa App Storesta ja toimivat IFTT:n tai Applen Workflow-sovelluksen kanssa.

Uusi sovellus, jota kutsutaan nimellä mittanauhaksi.

Uusi sovellus on saatavana iOS 12: ssä, jota kutsutaan nimellä Measure (Mittanauha), joka on valmiiksi asennettu oletusarvoisesti, ja se voidaan poistaa, jos et halua käyttää sitä. Toimenpide-sovelluksen avulla voit kuitenkin mitata lähellä olevia kohteita. Se voi myös automaattisesti mitata suorakaiteen muotoisia esineitä sekä kaapata, merkitä ja jakaa kuvakaappauksia mittauksista.

iOS 12 myös uudistaa ja nimeää iBooks-sovelluksen.

iOS 12 myös uudistaa ja nimeää iBooks-sovelluksen Kirjat-palveluun, antaen käyttäjille uusia tapoja tarkastella ja hallita digitaalista kirjastokirjastoa sekä esitellä uuden äänikirjamyymälän. Uusia esteettömyysominaisuuksia on myös iOS 12: ssä, mukaan lukien RTT-puheluiden tukeminen sekä Siri-äänitoiminnon, joka valitsee valitun tekstin.

Kuvat, Viestit, Podcastit, TV, Äänimuistit, Apple News ja Apple Music -sovellukset

Paranneltu Valokuvat-sovellus uudella “For You” -välilehdellä.

iOS 12 tuo paljon parannettua Valokuvat-sovellusta uudella “For You” -välilehdellä, jonka avulla voit löytää upeita valokuvia valokuvakirjastosta, RAW-tukea kuvien muokkaamiseen, nopeuttaa kameran tuontia uudella laajalla esikatselutilalla, tehostettua hakua älykkäillä ehdotuksilla ja tuki useille avainsanoille sekä uusi jako-ehdotusominaisuus.

Valokuvat-sovelluksessa voit myös etsiä valokuvia paikoista, tapahtumista ja yrityksistä. Kamera-sovellus on myös parantunut iOS 12: ssä, jossa muotomoodin lisäasetukset hienosäätää hämärtymisvaikutusta (bokeh-efekti) kohteen ja taustakuvan välillä käyttämällä joko Stage Light- tai Stage Light Mono -tehosteita sekä helpompaa QR-koodien skannausta.

Viestit-sovellus on nyt ilmeisempää muokattavilla Animoji-nimellä

Neljä uutta Animojia, mukaan lukien T-Rex, koala, tiikeri ja aave.

Viestit-sovellus on nyt ilmeisempää muokattavilla Animoji-nimellä, joka tunnetaan myös nimellä Memoji, iPhone X: llä ja uudemmilla. Neljä uutta Animojia on saatavilla iOS 12: ssä, mukaan lukien T-Rex, koala, tiikeri ja aave. Käyttäjät voivat myös tehdä oman Animoji ja Memojin sekä kaapata jopa 30 sekuntia Animoji-tallenteita.

Podcastit-sovellus sai tukea tuettujen ohjelmien luvuille, tuki uusien episodi-ilmoitusten hallinnoimiseksi Kuuntele nyt -näytöstä ja nyt voit ohittaa 30 sekuntia taaksepäin tai eteenpäin podcastissa autossa tai kuulokkeissa sekä siirtyä seuraavaan lukuun eteen- ja taaksepainikkeilla.

Apple Music -sovellus tukee nyt sanoituksien etsimistä, sisältää uuden Mix Mix -listan kaikkien kappaleiden kanssa, jotka luultavasti haluat kuunnella ystävillesi (kuuntelukertomuksesi perusteella), muokata artistin sivuja personoiduilla asemilla ja esitellä uusia päivittäin Top 100 kappaleita.

Voice Memos -sovelluksella on nyt uusi muotoilu ja tuki tallenteiden tallentamiseen iCloud-tilillesi, ja se on lopulta saatavilla iPad-laitteille. TV-sovellus päivitettiin myös suosikkielokuvien ja elokuviesi ilmoitusten avulla sekä jakamalla ne ystäviesi kanssa.

Apple News -sovellus uudistettiin myös iOS 12: ssa, jotta käyttäjät voivat helpommin löytää uusia uutisaiheita ja -kanavia. Nyt se näyttää uuden sivupalkin iPad-laitteissa ja uuden kanavanvälilehden iPhone-laitteissa. suosikki julkaisuja tai löytää uusia.

Uusia iPad-ominaisuuksia, muita uusia ominaisuuksia ja parannuksia

iPad-käyttäjät voivat nyt tarkastella Safari-välilehden verkkosivujen kuvakkeita (favicons), siirtyä nopeasti aloitusnäyttöön pyyhkäisemällä näyttöruudun alareunasta ja siirtymällä ohjauskeskukseen itsenäiseksi pyyhkäisemällä näytön oikeaan yläkulmaan. iOS 12 lisää myös nykyisen päivämäärän näytön vasemmassa yläkulmassa.

Muitakin merkittäviä uusia ominaisuuksia ja parannuksia, jotka sisältyvät iOS 12: een, voidaan mainita tuki kolmannen osapuolen navigointisovelluksille CarPlay-sovellukselle, taustalla olevien NFC-koodien skannauksen tukeminen, mukaan lukien kontaktiton opiskelijan henkilökortit ja tuettujen ilmiöiden Sää-sovellus tietyillä alueilla.

Yksityisyys- ja turvallisuusparannukset, Älä häiritse parannuksia, uusia AR-kokemuksia

iOS 12 parantaa iPhonen ja iPadin tietoturvaa ja yksityisyyttä soveltamalla Enhanced Intelligent Tracking Prevention -ohjelmaa Safariin sulautetun sisällön ja sosiaalisen median painikkeiden estämiseksi verkkoaktiviteettisi seurannasta sivustosi vierailustasi ilman lupaa.

Lisäksi iOS 12 pystyy estämään mainoksen uudelleen kohdistamisen vähentämällä mainostajien tunnistamista iOS-laitteista, ja lisää entistä vahvempia ja ainutlaatuisempia salasanoja, joita käyttäjille ehdotetaan automaattisesti, kun he alkavat luoda uusia tilejä verkossa tai päivittää olemassa olevia tunnistetietoja.

iOS 12 nyt merkitsee uudelleen käytettyjä salasanoja Asetukset> Salasanat ja tilit, jotka lisäävät verkkotilisi turvallisuutta. Se voi myös täyttää automaattiset SMS-viesteillä lähetetyt kertaluonteiset turvakoodit, kun käytetään kaksitasoista todentamismenetelmää ja helpottaa salasanojen jakamista yhteystietojesi kanssa AirDropin kautta.

IOS: n AR (Augmented Reality) -ominaisuudet ovat parantuneet ARKit 2:n ansiosta, minkä ansiosta sovelluskehittäjä tarjoaa uusia AR-kokemuksia kuluttajille. Älä häiritse -ominaisuutta parannettiin myös, jotta voit poistaa sen käytöstä tietyn ajan kuluttua tai sijainnin tai kalenteritapahtuman perusteella.

Päivitys iOS 12: een ja yhteensopiviin laitteisiin

iOS 12 ei pudota laitteita, joita iOS 11 tukee, joten se on käytettävissä myös iPhone 5: lle, iPhone SE:lle, iPhone 6:lle, iPhone 6:lle, iPhone 6: lle, iPhone 6:lle, iPhone 6:lle, iPhone 7:lle. , iPhone X, iPhone XS, iPhone XS Max ja iPhone XR.

Tuetut iPad-laitteet sisältävät iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4, iPad Air, iPad Air 2, iPad 5. sukupolvi, iPad 6. sukupolvi, 9,7 tuuman iPad Pro, 10,5 tuuman iPad Pro, 12,9 tuuman iPad Pro 1. sukupolvi , ja 12,9 tuuman iPad Pro 2. sukupolvi.

Se on myös saatavana iPod touchin kuudennelle sukupolvelle. Käyttäjät voivat nyt päivittää laitteensa iOS 12:een avaamalla Asetukset-sovelluksen ja siirtymällä Yleinen -> Ohjelmistopäivitys. Noudata näytön ohjeita ladataksesi asennuksen iOS 12 -ohjelmistopäivityksen laitteellesi.

21 kommenttia

  1. hmm, onpas kummallista että ei ole tullut. Minä eilen latasin ja asensin iOS 12:n ja kyllä se siihen näytölle tupsahti tulla. Oletko katsonut, ettei ole missään kansiossa?

   1. Tietenkin kävin kaikki kansiot läpi. Eikä asetuksistakaan löydy mitään viittausta kyseiseen sovellukseen.

  2. Latasin pojalle myös ja hänelle ei tullut myöskään IPhone 6 plus. Omaani tuli 6s.

   1. On kyllä oikeasti kummallista, että aika moni on jäänyt saamatta mittanauha-sovelluksen iOS 12:n päivityksen jälkeen. Ilmeisesti olet päivittänyt ihan normaalina päivityksenä, oliko päivityksen aikana mitään ongelmia tms…?

  3. Toimii 6S ja myöhemmissä. Eli 5 ja 6 malleissa ei toimi (ei myöskään tule oletuksena asennettuna noissa)

  1. Erikoista, kyllä ainakin iPhone X:ään tuli päivityksen jälkeen tuli näkyviin mittanauha, joka on tosin aika kätevä ja paikkansa pitävä. Oliko ihan normaali päivitys?

  1. Selvittelin soveluksen yhteensopivuutta iPhoneissa. IPhone 6-mallissa mittausta ei tueta, koska Mittaus-sovellus käyttää listättyä todellisuutta, eli AR-tekniikkaa, jolla iOS-laite muutetaan mittana. Sovellus toimii iPhone SE:ssä, iPhone 6s:ssä ja uusimmissa sekä iPad (5.sukupolvi) tai iPad Pro:ssa.

 1. Mittanauhaa ei tullut päivityksessä IPhone 6 eikä IPad Air 2, ilmoittaa molemmissa että ”tämä appi vaatii ominaisuuksia, joita ei ole tässä laitteessa”. Mitähän ne ominaisuudet on?

  1. Sama vastaus kuin Toivolle. Selvittelin soveluksen yhteensopivuutta iPhoneissa. IPhone 6-mallissa mittausta ei tueta, koska Mittaus-sovellus käyttää listättyä todellisuutta, eli AR-tekniikkaa, jolla iOS-laite muutetaan mittana. Sovellus toimii iPhone SE:ssä, iPhone 6s:ssä ja uusimmissa sekä iPad (5.sukupolvi) tai iPad Pro:ssa. Toivottavasti tästä oli apua?

 2. Moi
  Onko kellään onglmia asennuksen jälkeen. Mun puhelimessa ei toimi oikeen mikään kunnolla kaikki liikkuu töksähdelle pdf ei tarkennu kun minuutin päästä ja kun sitä siirtää taas uusi odotus. Tekis mieli heittää seinään koko puhelin.

 3. Mä tein päivityksen tänään enkä tykkää tästä yhtään. Voinko mitenkään palauttaa vanhan iOS 11 -version vai joutuuko tässä lähteen Android-kaupoille?

 4. Päivityksen 12.0.1jälkeen mm. facebook, ruutu, insta ja appstore ei lataudu hotspotin kautta, muulla yhteydellä kyllä ja kuitenkin esim elisaviihde toimii??!

  1. Kyllä siinä tovi menee kun sen saa ladattua, mutta riippuu miten nopea nettinopeus sinulla on käytössä. Minulla taisi mennä vajaa 30 min, ei muista enää ihan niin tarkkaan.

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.