Apple on julkaissut macOS Mojave-käyttöjärjestelmän [Kysely]

Apple on julkaissut macOS Mojave 10.14-käyttöjärjestelmän kaikille tuetuille Mac-tietokoneille, jonka uusiin ominaisuuksiin kuuluu kauan odotettu tummatila (Dark mode)-ominaisuus.

MacOS 10.14:ssä on lukuisia uusia ominaisuuksia ja parannuksia joista mainittakoon tumma ulkoasu nimeltään Dark Mode. Työpöydän siistinä pitämiseen  löytyy ratkaisu Desktop Stacks-ominaisuus, sen avulla voidaan automaattisesti siirtää tehokkaasti tiedostot työpöydällä eri kategorioihin.

Finder sai täysin uuden katselutilan, jota kutsutaan gallerianäkymänä, jonka avulla on helppo esikatsella kuvia, videoita, esityksiä, asiakirjoja ja lukuisia muita tiedostotyyppejä. Galleria-näkymä tukee myös kuvien ja muiden tiedostojen metatietojen katselua. Kuvakaappaus työkalu parani myös macOS 10.14 Mojavessa

MacOS 10:14 Mojaveen saapuu neljä uutta sovellusta, kuten News, Stocks, Home ja Voice Memos. Lisäksi Apple vaikeuttaa kolmannen osapuolen seurantaa asettamalla Safariin uusia turvallisuusominaisuuksia, kuten yksinkertaistettuja järjestelmätietoja. Lisäksi Mac App Storen ulkoasu ja alusta on rakennettu uudelleen, joka alkaa lähes muistuttamaan iOS-alustaa.

Mukana on myös pikatoiminnot, uusi ominaisuus, jonka avulla voit suorittaa mukautettuja Automator-toimintoja tai luoda PDF-asiakirjoja, jotka voidaan suojata salasanalla suoraan Finderista, sekä Quick Look -toiminnon tuki nopeiden ja täysikokoisten tiedostojen esikatseluun. Kuvakaappaustyökalu on parantunut huomattavasti macOS Mojave 10.14: ssä, jossa on kätevä käyttöliittymä, joka helpottaa ottaessa sarjan kuvakaappauksia.

“macOS Mojave on merkittävä päivitys, joka tuo markkinoille tehokkaita uusia ominaisuuksia monille Mac-käyttäjille, kuluttajilta ammattilaisille”, sanoo Craig Federighi, Applen ohjelmistotekniikan varatoimitusjohtaja. “Dark Mode tuo dramaattisen uuden ilmeen macOS:lle, joka tuo sisällön edessä ja keskellä, tuttuja iOS-sovelluksia tulee Macon ensimmäistä kertaa ja uudistettu Mac App Store tekee uusien sovellusten löytämisestä helpompaa ja hauskempaa kuin koskaan. ”

Valitettavasti MacOS Mojave 10.14 ei tue Mac-tietokoneita joita edellinen MacOS High Sierra 10.13, on tukenut. Siksi MacOS Mojave 10.14 voidaan asentaa vain MacBook Early 2015: n tai uudempi, MacBook Air Mid 2012, MacBook Pro Mid 2012: n tai uudempi, Mac mini Late 2012 tai uudempi, iMac Late 2012 tai uudempi, iMac Pro 2017 ja Mac Pro Late 2013.

Lisäksi MacOS Mojave 10.14 -ohjelmaa tuetaan Mac Pro Mid 2010 ja Mid 2012 -malleissa, joissa on suositeltavat Metal-yhteensopivat näytönohjaimet mukaan lukien Sapphire Radeon PULSE RX 580 ja MSI Gaming Radeon RX 560 GPU. MacOS Mojave 10.14 ei tue muita vanhempia kuin edellämainittuja Mac-tietokoneita ja niitä ei koskaan tule.

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *