Apple työskentelee tupla-SIM-ominaisuuden parissa

Apple on alkanut tekemään töitä saavuttaakseen uuden tupla-SIM-ominaisuuden kanssa, joka olisi tarjolla uusimmissa iPhone XS ja iPhone XS Max-malleissa. Tämän odotetaan tulevan seuraavaan iOS 12.1-päivitykseen.

Applen tapahtumassa 12. syyskuuta on paljastunut, että tupla-SIM-tuki on mahdollista, mutta ei kuitenkaan Kiinassa jota yhdistää perinteinen SIM-kortti eSIM:n kanssa.

Apple luvannut lisätä sen myöhemmin ohjelmistopäivityksellä, ja näyttää siltä, ​​että iOS 12.1 on todennäköisesti se julkaisu, jossa ominaisuus on vasta käytössä.

IOS 12.1:n beettaversiossa on uusi vaihtoehto eSIM:n käyttöönottamiseksi, vaikka onkin syytä mainita, että Suomessa toimivat operaattorit on tuettava teknologiaa tupla-SIM:n määrittämiseksi.

Apple on luonut oman sivun, jossa luetellaan operaattorit, joissa eSIM on saatavilla eikä se kuitenkaan yllätä, että luettelo sisältö jää lyhyeen. Se on iso askel, että Apple antaa mahdollisuuden lisätä tämän ominaisuuden asiakkailleen tulevina kuukausina.

iPhone XS ja iPhone XS Max-mallit ovat ainoita, jotka tarjoavat tupla-SIM-tuen, ja Kiina saa erityisversion kahdesta laitteesta, joihin sisältyy kaksi erilaista perinteistä SIM-korttia ja siten erityinen SIM-korttisuojus.

Muilla markkinoilla voi olla ehkä kaksikin SIM-korttia, joilla on vain yksi SIM- ja eSIM-tuki, mutta eSIM:n hyväksyminen saattaa kestää kauemmin, kunnes asiakkaat voivat hyötyä tästä uudesta ominaisuudesta.

Tuleva iPhone XR, joka on tänä vuonna edullisin Applen iPhone, ei sisällä tupla-SIM-tukea, joten tämä ominaisuus tulee käyttöön vain kalleimmissa iPhone-malleissa. Yhdysvalloissa iPhone XS maksaa 999 dollaria, kun taas iPhone XS Max-mallista saa maksaa 1449 dollaria, jossa on 512 gigatavua tallennustilaa. 

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.