Google maksaa vuosittain olla oletuksena iOS-laitteiden hakukoneena

Applen iPhonet tulevat Googlen kanssa Safari-selaimen oletuhakukoneena, ja Google maksaa vuosittain Applelle ollakseen ainoa hakukone iOS-laitteiden selaimessa.

Analyytikko Rod Hall Goldman Sachsin mukaan Google maksaa vuosittain 9 miljardia dollaria, joka pysyy iPhone tai muun iOS-laitteen oletushakukoneena, ja voi olla, että summa kasvaa pian. Google voisi maksaa ensi vuonna vähintään 12 miljardia dollaria, jos analyytikon ennuste pitää paikkansa.

“Uskomme, että tämä liikevaihto laskutetaan sen perusteella, kuinka monta hakua Applen alustalla on peräisin Siri-palvelimelta tai Safarin selaimesta”, kertoo analyytikko.

Cult Of Macin mukaan Google maksaa paljon rahaa olla oletushakuneena jokaisessa iOS-laitteessa, kun tarkastellaan Applen älypuhelimen nykyistä käyttäjäkonetta.

Viimeaikaisten arvioiden mukaan markkinoilla oli 715 miljoonaa iPhonea vuonna 2017, ja niiden määrä kasvoi todennäköisesti huomattavasti iPhonen, iPhone 8:n ja iPhone 8 Plus:n julkaisun jälkeen. Karkea arvio osoittaa kuitenkin, että Google voi maksaa noin 10 dollaria vuodessa jokaiselle iPhonen käyttäjälle.

Tietenkään ei ole minkäänlaista takuuta siitä, että Google maksaisi niin paljon oletushakukoneeksi, että käyttäjiä vakuutettaisiin pysymään Googlen parissa.

iPhone-käyttäjät voivat silti muuttaa oletushakukoneen Safarissa, ja kaikki vie vain muutamalla napsautuksella. Siirry kohtaan Asetukset -> Safari -> Hakukone ja valitse jokin muu vaihtoehto, jonka tarjoaa Apple, mukaan lukien Bing tai jopa DuckDuckGo.

Koska Google pyrkii edelleen olemaan iPhone-sovelluksen oletushakukone, se tarkoittaa, että useimmat asiakkaat käyttävät Googlen palvelua, joten Google  odottaa olevan Applen kumppani myös tulevina vuosina samoin.

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.