Arvostelussa Ubiquiti AmpliFi HD-Mesh-reititin

Ostin jokin aikaa sitten uuden reitittimen, jonka tarkoitus on nyt korvata Applen Airport Extreme. Apple on lopettanut kehittämisen ja tuotannon tukiasemien osalta, joten oli aika siirtyä tarkastelemaan uudempia ja kehittyneempiä tukiasemia sekä reitittimiä.

Ubiquitin valmistama AmpliFi HD on uusi lisäys laajennetulle Wi-Fi-reittimien listalla, joka käyttää muita Wi-Fi-toistimia, sekä auttaa langattoman verkon kattavuutta kaikkialla kotona.

Tämän tyyppinen reititin on suosittu, koska se on hyvin helppokäyttöinen ja tehokas tapa varmistaa, että kaikki kotona toimivat Wi-Fi-laitteet voivat käyttää internetiä langattomasti.

Kuten tunnetuimmat valmistat, muun muassa Google (Google Wi-Fi) ja Netgear (Netgear Orbin) ovat julkaisseet mesh-reitittimet. Kuinka suhteellisen tuntematon brändi pärjää muiden ohella.

AmpliFi Mesh Wi-Fi-järjestelmä voidaan ostaa joko pakettina, joka sisältää kaksi langatonta isoa mesh-tukiasemia, jota kutsutaan nimellä ”mesh-järjestelmäksi”. Se maksaa ainakin Suomessa noin 439 euroa. Jos asunnossa on enemmän neliöitä niin tämä vaihtoehto on hyvä, mutta yksistään AmpliFI HD riittää aivan mainiosti.

Tässä tapauksessa minulle riittää yksi mesh-reititin, jonka Wi-Fi-verkon kattavuus on ollut ennemmän kuin riittävä. 

Pakkauksen sisältö

Pakkauksen sisältö: Reititin, verkkovirtalähde, Ethernet-kaapeli, quick start guide.

Omainaisuudet:

 • Dual-band – molemmat taajuudet voivat olla samanaikaisesti käytössä, jolloin WiFi nopeus on jopa 1750 Mbps.
 • Täysin yhteensopiva 802.11a/b/g/n/ac standardien kanssa
 • Turvallinen ja vakaa, tukee TKIP, WPA2-AES ja WPA2-PSK -suojausta
 • Liitännät: WAN x 1 10/100/1000, LAN x 4 RJ-45 10/100/1000, (USB 2.0 x 1 ei käytössä)
 • Gigabitin langallisessa verkossa suuretkin tiedostot siirtyvät nopeasti koneiden välillä.
 • Pakkauksen sisältö: Reititin, verkkovirtalähde, Ethernet-kaapeli, quick start guide
 • Koko: Reititin 99.5 x 97.8 x 99.6 mm
 • Paino: Reititin 410 g,

Hintoja

Google Wi-Fi maksaa noin 369 euroa, jossa on kolme reititintä. AmpliFi Mesh Wi-Fi-järjestelmä on kuitenkin paljon edullisempi kuin Netgear Orbi, joka makssaa noin 649 euroa. Verkkokauppa.comissa Ubiquiti AmpliFi HD -Mesh-reititin maksaa 149,90 euroa.

Design

AmpliFi HD on kokonaisuudessa tyylikäs laite, joka on myöskin muodoiltaan pieni sekä sisältää yksinkertaisesti ne ominaisuudet mitä yleensä tarvitaan. Pakkauksesta otettuani sisältö muistuttaa aika pitkälle Applen tyyliä, mutta sen takana on Ubiquiti, joka haluaa osoittaa, että tämä ei ole ihan tavallinen reititin.

Reititin yksikkö on valkoinen kuutio, joka sopii hyvin käteen (ainakin allekirjoittaneella), edessä pyöreä LCD-näyttö ja takana portti-liitännät. Olisiko tässä vähän otettu Applesta mallia, ainakin Ubiquitin toimitusjohtaja Robert Pera, joka työskennellyt hedelmä aiheisessa yrityksessä niin voi olla vaikutusta.

Ottaen huomioon vaikka reititin on pieni niin reitittimen takaosasta löytyy runsaasti portteja, joista neljä on Gigabit Ethernet -liitäntä langallisiin laitteisiin ja toinen on Ethernet-portti, joka muodostaa yhteyden modeemiin. USB-portti jakaa tulostimia ja tallennuslaitteita (vaikka varmuuskopiointilevyksi) ja USB-C-virtalähteen.

Tämä on yksi parhaista reitittimistä mitä olen käyttänyt ja tehokas jo yksistään ilman mesh-tukiasemia. Tätä reititintä ei tarvitse piilottaa, se on puhtaan valkoinen ja kaiken lisäksi vielä tyylikäs. Kun se käynnistyy, alkaa valkoinen valo laitteen pohjassa hehkua.

Asennus

AmpliFi HD:n kytkemisen jälkeen näyttö avautuu ja pyytää lataamaan AmpliFi-sovelluksen, joko iOS– tai Android-laitteelle. Voidaan käyttää myös etupaneelin kosketusnäytöllä lisävaihtoehtoja. Sovelluksen lataamisen jälkeen animoitu video ohjaa mitä kulloinkin pitää tehdä. 

Sovellus löysi todella nopeasti AmpliFi-reitittimen, jonka jälkeen opastus eteni vaiheittain. Hyvin esitelty sovellus yhdessä reittimen kosketusnäytön kanssa teki tämän erittäin helpoksi.

Nopeustesti

Internet-nopeuden testaamisessa (Talolaajakaista 100M) saimme tulokseksi latausnopeuden 93,92Mbps ja lähteysnopedeksi 34,64Mbps, eli samassa huoneessa missä AmpliFi-reitin sijaitsee. Tämä on erittäin vaikuttava suorituskyky yksittäiselle reittimelle, jolla ei ole ulkoisia antenneja.

Kuten jo aiemmin mainitsin AmpliFi HD:n suorituskyky on enemmän kuin hyvä. Se on tehokas ja se voidaan asentaa todella nopeasti.

Jos haluat muuttaa AmpliFi:n asetuksia, se hoituu kätevästi iOS- tai Android-laitteeseen asennetulla AmpliFi-sovelluksella. Kosketusnäytöltä voidaan nähdään muutamia ominaisuuksia. AmpliFi-reitittimen asetuksissa on mahdollista antaa vierasverkko käyttöön vaikka kaverille. Lisäksi AmpliFi näyttää kellonajan joka on aika kätevä myös pimeässä.

Mistä pidimme

Suunnittelu, sovellus ja käyttöönotto on erittäin iso plussa. Suhteellisen tuntemattomalle brändille AmpliFi HD antaa varmasti vastinetta rahalle.

Amplifi HD on erinomainen langaton reititin, jonka valikoiman laajennukset näyttävät hyviltä melkein kenenkään talon ansiosta erinomaisen suunnittelun ansiosta, jonka Applen oma Jony Ive varmasti hyväksyisi.

Se on uskomattoman helppo asentaa, ja se toimii myös loistavasti. Jos sinulla on suuri talo, niin kaksi MeshPointHD-laajenninta auttavat varmistamaan, että se kuuluu Wi-Fi-verkon piiriin.

Mutta suunnittelun ja käytettävyyden näkökulmasta Amplifi HD on erinomainen reititin, joka kilpailee Google Wi-Fi:n ja Netgear Orbin kanssa.

Katso klikkaamalla kuvia!

2 kommenttia

 1. Niin. Paljonko tuo nyt sitten maksaa? Toimittaja oli niin innoissaan, että luettelee kyllä muita hintoja mutta ei tämän yhden Amplifi Hd:n hintaa.

  1. Kiitos Ekku kommentista. Hinta on nyt lisätty artikkeliin. Ihan vain vinkiksi, en ole ammatiltani toimittaja 🙂 Kiitos kuitenkin ja suosittelen kyllä kyseistä laitetta. Saattaa yllättää käyttäjän, ainakin omasta mielestäni.

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.