Apple ei kerro enää montako iPhone myydään

Applen tulosraportit, jonka yhtiö julkaisee eivät enää sisällä tietoja siitä kuinka monta iPhonea myytiin edellisellä neljänneksellä, kertoo Apple.

Apple aikoo käyttää Apple Watchin jo käyttämää lähestymistapaa, jonka myyntiluvut perustuvat muihin tuotteisiin, ja iPhone-, iPad– ja Macin tietoja ei enää kerrota julkisesti.

Sen sijaan mitä Apple haluaa tarjota on ns. laadullinen lausunto, joka toimii indikaattorina siitä, miten iPhone toimi edellisellä neljänneksellä. Toisin sanoen Apple kertoisi vain, jos iPhone myy hyvin tai ei myy, mutta ei mitään ominaisuuksia laitteen todellista suorituskyvystä.

Lisäksi Apple nimeää muut tuotteet -liiketoiminnan nimellä “Wearables, Home ja Accessories” ja lisäksi Apple Watch, Beats ja HomePod lisäksi se sisältää iPod Touchin.

Päätös lopettaa määrien julkaiseminen iPhonen suorituskyvyssä tulee aikaan, jolloin laitteen myynti pysähtyi. Apple paljasti aiemmin, että iPhonen myynti FY18 Q4: ssa oli tasainen iPhone XS:n ja iPhone XS Max:n julkistamisesta huolimatta.

Tästä eteenpäin ainoa tapa saada arvio siitä, kuinka monta iPhonea tai muita Applen laitteita myydään neljänneksen aikana on analyytikoiden toimittamia tietoja, jotka puolestaan ​​perustuvat toimitusketjun lähteisiin tai yrityksen lähellä oleviin henkilöihin.

Nämä ovat vain arvioita, jotka saattavat tai eivät välttämättä ole tarkkoja ja ilman Applen antamia tietoja, joka on lähes mahdotonta kertoa, ovatko ne oikeita vai eivät.

Apple ei tietenkään ole ainoa yritys, joka haluaa pitää tarkat myyntiluvut yksityisinä, kuten Samsung on tehnyt monien vuosien ajan. Apple-brändin suosion vuoksi tämä päätös on kuitenkin turhauttavaa miljoonille faneille eri puolilla maailmaa.

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *