Alhainen iPhone kysyntä aiheuttaa tulonmenetyksiä TSMC yhtiölle

Tämä ei ole enää mikään salaisuus, että iPhonet eivät myy yhtä hyvin kuin odotettiin, ja yksi heikkenevän kysynnän seurauksista on Applen jälleenmyyjien liikevaihdon aleneminen.

Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), joka tekee Applen iPhonen sirut. Yhtiö kertoo, että liikevaihto putoaa 16 prosenttiin vuoden 2019 ensimmäisellä neljänneksellä, ja yksi näistä syistä on Applen asettamat alennetut hinnat.

Apple alun perin odotti parempaa myyntiä vuoden 2018 iPhone-kokoonpanolle, mutta aiemmin tässä kuussa asiaan perehtyneet ihmiset paljastivat, että yritys päätti vähentää tuotantoaan uuden sukupolven alhaisen kysynnän vuoksi.

Erityispiirteitä siitä, kuinka merkittäviä tuotannon leikkauksia ei ole tarjottu, mutta TSMC näyttää olevan erityisen houkutteleva. Inventaarikorjaus sen grafiikkapiirin toimittajilla todennäköisesti tuottaa myös tulon laskua, ainakin Digitimesin raportin mukaan.

Mutta ennen kuin TSMC:n liikevaihto laskee, niiden ennustetaan saavuttavan kaikkien aikojen suurimman vuoden 2018 viimeisellä neljänneksellä, jälleen osittain yhtiön Applen kanssa tehdyn sopimuksen ansiosta. Tulot voivat nousta jonkin verran 9,35 – 9,45 miljardin dollarin välillä, mikä on noin 11 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna.

iPhone X, joka käynnistettiin syyskuussa 2017, jäi varhaiseläkkeelle tänä vuonna sen jälkeen, kun Apple esitteli uuden sukupolven mallit eli iPhone XS ja iPhone XS Max. Arvellaan kuitenkin, että iPhone X -tuotanto aloitettaisiin pian, ja Apple aikoo tuoda laitteen takaisin markkinoille mutta halvemmalla hinnalla.

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.