Kiinalainen 17-vuotias poika myi oman munuaisensa ostaakseen iPhonen

Jokaisella ei ole varaa ostaa uutta iPhonea, joten monet ihmiset saattavat jopa vitsailla ja päätyä lopulta myydä munuaisensa. Tämä on ehkä ainoa keinoa saada ostettua iPhone. Tätä ei kuitenkaan ole tapahtunut Suomessa, mutta joissakin maissa, kuten Kiinassa tämä on jopa mahdollista. Näin kävi myös 17-vuotiaalle Xiao Wangille.

Ainakin seitsemän vuotta sitten kiinalainen Xiao Wang päätti tuolloin myydä yhden omista munuaisistaan ostamalla Applen iPhone 4-mallin, koska tämä oli silloin ainoa tapa saada ostettua puhelin.

Applen iPhone oli niin suosittu koulussa, joten Wang haluaisi samanlaisen myös itselleen, joten hän oli valmis luopumaan yhdestä munuaisistaan. Tietojen mukaan leikkauksella Wang tienasi jopa 3200 dollaria, joka riittäisi hyvinkin iPhone 4:sen ostamiseen.

Vaikka leikkaus onnistui hyvin, mutta silti poika joutui kärsimään haavainfektiosta, joka lopulta vaikutti hänen toiseen munuaiseen. Tämän seurauksena Wang joutuu nyt elämään loppuelämänsä dialyysissä.

Ikävintä tässä on, että perhe pystyy hädin tuskin maksamaan lääkehoidon kustannuksia, koska tämä poika joutuu viettämään suurimman osan päivästä sängyssä.

IPhonen käyttökustannukset ovat osoittaneet tässä tapauksessa lähes kohtaloksi, ja Applen älypuhelimet tulevat kalliimmaksi jokaisen uuden sukupolven myötä. Teini-ikäiset ovat kuitenkin halukkaita tekemään lähes mitä tahansa saadakseen uusimman laitteen.

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *