Tulevatko uudet MacBook Pro ja iPadit 8K-näytöllä?

Vuosi 2018 oli Applelle antoisa, koska yhtiö julkaisi sen lippulaivansa iPhone XS Max-mallin, jossa on ehkä yksi suurimmista ja upeimmista sekä teknologisesti kehittyneimmistä OLED-näytöistä.

Huhut pyörivät jo vuoteen 2020, koska silloin on todennäköisesti tulossa suurempia ja taitettavia iPhone-malleja, ja Applen on aika nostaa itsensä seuraavalle tasolle mikä tarkoittaa sitä, että ”yhtiö nostaa pixeleiden kokoa entisestään” kun teknologia antaa myötä.

Anandtechin raportissa mainitaan, että kehitteillä on työ jota Semiconductor Energy Laboratory (SEL) – japanilainen näyttötuottaja, on parhaillaan kehittelemässä 8,3 tuuman ja 13,3 tuuman 8K resoluutiolla olevaa OLED-näyttöä. Tämä saattaa näkyä seuraavana Apple-tuotteena, kuten iPad minissä, iPad tai MacBook Pro-mallissa.

Raportin mukaan molemmilla SEL:n näyttöpaneeleilla on tarkka resoluutio, joka on 7 680 x 4 320 pikseliä, jolloin 8,3 tuuman paneeli saa ennätyksellisen pikselitiheyden 1062 pikseliä (ppi) ja 13,3 tuuman paneelin 663ppi.

Vertailun vuoksi iPhonen XS ja XS Max Super Retina OLED näyttävät molemmat 458ppi:ssä. Sekä 11-, että 12,9 tuuman 2018 iPad Pro -malleissa on 264ppi. Täysin varustetut vuoden 2018 13 tuuman MacBook Pron ovat vain 227ppi:ssä ja olipa laite mikä tahansa on tämä selvästi suuri pikselivoitto.

Molemmat SEL:n OLED-paneelit, joiden resoluutio on 7680 × 4320, käyttävät värisuodatinta, joka perustuu CAAC-IGZO-materiaaliin (c-akselin suuntainen kiteinen indium-gallium-sinkkioksidi), Anandtech toteaa, että 8,3 tuumainen paneeli sisältää natiivin päivityksen nopeus 60 Hz, kun taas 13,3 tuuman muunnos voi nousta jopa 120 hertsiin Applen uusimpiin iPad Pro-malleihin.

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *