Apple ei usko itsekään, että iPhonet ovat yksinkertaisesti liian kalliita

Apple ei nykyään kerro enää kuinka monta iPhonea myydään. Viimeisimmän raporttien mukaan sekä kolmannen osapuolen analyytikoista ovat kertoneet, että vuoden 2018 iPhone-sukupolvi ei ole kaukana yhtiön omista odotuksista.

Itse asiassa vuoden 2018 iPhonien myynti oli tuloksellisesti niin heikkoa, että Applen oli aloitettava kustannus säästötoimenpiteet, muun muassa alentamalla tuotantokapasiteettia ja antamalla suuremmat alennukset uusille malleille.

Aiemmin tällä viikolla Apple julkisti liikevaihdon vuoden 2018 ensimmäiseltä vuosineljännekseltä. Yhtiö odottaa saavansa tällä erää vain 84 miljardia, vaikka tavoitteena oli 93 miljardia.

Vaikka tämä on vahvistus siitä, että iPhonen myynti ei mene ihan suunnitellusti, Applen toimitusjohtaja Tim Cook kertoi CNBC:n haastattelussa, että osittain syyllinen tähän heikkoon kysyntään vuoden 2018 sukupolvessa on Yhdysvaltojen ja Kiinan välinen kauppa.

Mielestäni Yhdysvaltojen ja Kiinan väliset kaupat aiheuttavat lisäpainetta niiden taloudelle. Neljännen vuosineljänneksen aikana näimme kuitenkin kysyntää vähittäiskaupoissa”, kertoi Tim Cook.

Tämän jälkeen tuli esille iPhonen akun korvaava ohjelma, joka hidasti tarkoituksellisesti akkuja. Apple antoi iPhonen käyttäjille mahdollisuuden korvata laitteiden akut 29 dollarilla.

Toisin sanoen iPhonen omistajat pitävät laitteitaan kauemmin akun vaihtamisen jälkeen, eikä näe mitään syytä käyttää tuhansia euroja uuden ostamiseen.

Yllättäen Tim Cook ei vieläkään ota huomioon vuoden 2018 mallien korkeaa hintaa vaikka viime aikoina on annettu kritiikkiä.

1 kommentti

  1. Liian tai ei, ne on järjettömän hintaisia, eikä asia ole uskon kysymys sillä tutkineet että iphone X sisuskaluineen maksaa 370 euroa, tuotiin myyntiin 1170 eurolla .. Hyvät on marginaalit ja tuoreessa lippulaivassa XR? olikaan nyt jo 800 dollaria voittoja hinnassa … Maksaa enemmän kuin ihmisten kauppakassiautot, eikä tee ainaka mitää hyödyllistä maksamatta sovelluksista, hajoo käsiin heikennetyistä osistaan jne. Apple ei usko varmaan konkurssiinsakaan, kultasuoni tyrehty ja sen on syytä ottaa vakavasti. Ihmiset heräs vedätykseen ja tuhos jopa taloutensa tullakseen rahastetuksi ennen karua tien päätä. Uskon, et Applelle käy microsoftit. Kupla on puhjennut. Joukkopako odottaa, Netflix ja sitä rataa kaikki muu irtautuu imperiumista ..

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *