Apple on pysäyttänyt Saksassa iPhone 8 -ja iPhone 7 myynnin

Joulukuun lopulla Apple on pysäyttänyt Saksassa iPhone 7 -ja iPhone 8-mallien myynnin tuomioistuimen määräyksestä. Nämä kyseiset mallit loukkasivat tiettyjä Qualcomin omistamia patentteja.

Apple kuitenkin valitti päätöksestä ja jatkoi siitä huolimatta iPhone 7 ja iPhone 8-mallien myyntiä. Qualcomm kirjoitti 1,5 miljardin dollarin sopimuksen, joka pakotti voimaan tuomioistuimen antaman kiellon. Jos tuomioistuin päättää lopullisesti, niin Applella saattaa olla jopa mahdollista kuitata mahdolliset menetykset.

Apple myy vain iPhonen XS:ää ja iPhone XR:ää virallisilla verkkosivuillaan, mutta yritys kuitenkin luottaa edelleen kolmannen osapuolen jälleenmyyjin, jotta iPhone 7 ja iPhone 8 saataisiin pikaisesti takaisin markkinoille.  Suurimmat saksalaiset kivijalkakaupat, jotka myyvät iPhoneja, eivät ole vielä vetäneet pois myynnistä iPhone 7- ja iPhone 8-mallia.

Joka tapauksessa Apple on jo valittanut tuomioistuimen antamasta kiellosta, mutta kaikesta huolimatta Qualcomm pyrkii rajoittamaan myös muita malleja, muun muassa iPhone X -ja iPhone XS-malleja.

Samanlaisia tapauksia on näyhty myös Kiinassa, jossa tosin Qualcomm voitti oikeusjutun Applea vastaan, ​​ja lopulta päätti kieltää iPhonen myynnin koko maassa. Apple yritti kuitenkin välttää oikeuden antaman määräyksen toimittamalla erityisen ohjelmistopäivityksen niille iPhone-malleille, joka vain koski patentin rikkomista.

On selvää, että Applen taistelu iPhonen myynnissä pitäminen ei ole hyvä uutinen yritykselle ja sijoittajille, varsinkin kun uusimpien sukupolvien mallien kysyntä on tällä hetkellä sen verran heikompaa.

Applen toimitusjohtaja Tim Cook itse myönsi, että uusien mallien suorituskyky on odotusten alapuolella, mikä viittaa Kiinan ja Yhdysvaltojen väliseen kauppasotaan ja akunvaihtorumpaan. Cook kertoi, että tämä vaikuttaa myös viimeisen vuosineljänneksen tuloihin.

4 kommenttia

  1. Apple on jo valittanut tuomioistuimen antamasta kiellosta, mutta kaikesta huolimatta Qualcomm pyrkii rajoittamaan myös muita malleja, muun muassa iPhone X -ja iPhone XS-malleja.

    Toivottavasti Applen valitus ei mene läpi ja myyntikielto jää voimaan!.

  2. Ainoa länsimainen merkki jota myydään rehellisesti ilman patenttienvarastamista on Nokia. Erinomaisia puhelimia kohtuulliseen hintaan.

  3. I phone on paras rakastan ip 8plus ip 8 ja ip 7 ja 7plus😍😍

  4. Jos tahtoisin vain puhua, käyttäisin jotain edullisempaa, mutta jos striimaa, kataselee tv ym areenaa, tahi muita liitännäisapseja niin toimivampaa kompoa ei universumista vielä löydy, ikäväkyllä.

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *