Apple on leikannut iPhonen tuotantoa 10 prosentilla

Apple on yksi maailman arvokkaimmista yrityksistä, joka rikkoi ensimmäisenä Yhdysvalloissa triljoonan dollarin rajan, mutta menetti kuitenkin markkina-arvostaan lähes 400 miljoonaa dollaria.

Yhtiön ongelmat johtuvat suurelta osin iPhonen heikosta kysynnästä. Applen älypuhelimien myyntiluku on johtanut siihen, että yhtiö on myös vähentänyt tuotanto tavoitteitaan jopa 10 prosentilla kuluvan vuosineljänneksen aikana, joka päättyy maaliskuussa 2019.

Aasialaisen Nikkei-sivuston antaman raportin mukaan Apple on myöntänyt, että ovat myyneet vähemmän iPhoneja viimeisellä vuosineljänneksellä. Applen iPhonet, kuten iPhone XS:n, XS Maxin ja XR:n tuotantoa on pyritty vähentämään ainakin kymmenkertaisesti.

Yhtiön alkuperäiset suunnitelmat tuotannosta olisivat olleet tämän kuluvan vuosineljänneksen aikana 47-48 miljoonaa yksikköä. Raportin mukaan luvut pyörisivät noin 40-43 miljoonan yksikön luokkaa.

iPhonen myyntiin on voinut vaikuttaa, että yhtiö ilmoitti viime vuoden lopulla, että lopettavat iPhonen, iPadin ja Macin mallikohtaisten numeroiden julkaisemisen.

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *