Applen iPhone XS Max on suosituimpi kuin iPhone XS tai iPhone XR

Mixpaneelin tietojen mukaan Applen iPhone XS Max-malli on suosituin vuoden 2018 iPhone-malleista.

Tammikuun 10. päivän luvut kertovat, että iPhone XS Maxin osuus on 3,36 prosenttia, kun taas iPhone XS:n on 2,97 prosenttia ja iPhone XR:n 2,74 prosenttia. Luvut koskevat vain niitä iPhoneja, jotka on valmistettu vuonna 2018. Tällä hetkellä vielä suosituimpiin malleihin kuuluu iPhone X, joka yltää 11,30 prosenttiin.

Joka tapauksessa luvut heittelevät päivästä toiseen, mutta lähes joka kerta iPhone XS Max on suosituin Applen iPhone-malli.

Tammikuun 9. päivä iPhone XS Max oli huipussaan 3,70 prosentin osuudella, jonka perässä tuli iPhone XR 3,08 prosentilla ja iPhone XS 2,90 prosenttia.

Kuitenkin Applen iPhone XS Max on kallein puhelin, joka maksaa Yhdysvalloissa 1450 dollaria. Suomesta kyseistä mallista saa maksaa noin 1449 euroa.

Applen toimitusjohtaja Tim Cook kertoi tammikuussa, että uusien iPhone-mallien kysyntä johtuu enimmäkseen Yhdysvaltojen ja Kiinan välisestä tuonnin verotuksen kasvusta. Cook syytti myös 13. joulukuuta päättyneestä akunvaihto-ohjelmasta selittäen, että uuden akun saaneet iPhone-omistajat ostavat uuden iPhone vasta myöhemmin.

Tim Cook ehdotti, että hinnoittelu ei ole ongelma, mutta Apple tarjosi kuitenkin kiinalaisille toimittajille hinnan alennuksen kaikille vuoden 2017-2018 iPhone-malleille. Ei ole tietoa siitä, ettäkö koskeeko samanlaiset alennukset myös muita markkinoita. Applen iPhone on edelleen yhtä kallis kuin aikaisemminkin useimmille asiakkaille ympäri maailmaa. 

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *