Raportti: Kustannukset kuriin – Apple voi poistaa 3D-kosketuksen kaikista vuoden 2019 iPhone-malleista?

Kuva iMore

Raportin mukaan Apple saattaa luopua kokonaan 3D Touch-ominaisuudesta tämän vuoden iPhone-malleista, sillä yhtiö etsii tapoja vähentääkseen kustannuksia. Paineherkkä näyttö on ollut osa Applen iPhone-ominaisuutta aina iPhone 6s-mallista lähtien.

Wall Street Journal on raportoinut Cult Of Macille, että Apple olisi poistamassa 3D Touch-ominaisuudesta kaikista vuoden 2019 iPhone-malleista korkeiden kustannuksien takia. Tämä tarkoittaa, että kaikki iPhonet jotka tänä vuonna tulla julkaisemaan eivät todennäköisesti sisällä enää 3D-kosketusta. Sen sijaan Apple luottaa ohjelmistoon, joka voisi tarjota saman vaihtoehdon.

Samanlainen tapa on jo käytössä iPhone XR-mallissa, mutta myös useimmissa Android-laitteissa, ja on todennäköistä, että Apple menisi tähän suuntaan vuoden 2019 iPhone-laitteiden kanssa.

Raportin mukaan Apple ei kuitenkaan luovu 3D-kosketuksesta kuin iPhonien osalta, joten muut laitteet, kuten Apple Watchissa tämä ominaisuus säilyy.

Applen odotetaan julkaisevan tänä vuonna kolme eri iPhone-mallia, jotka kaikki perustuvat 2018-sukupolveen. Tämän seurauksena yhtiö debytoi päivitettyjä iPhone XS– ja iPhone XS -malleja, sekä iPhone XR:n seuraajaa LCD-näytöllä.

Tämä tarkoittaa, että LCD-versiota tarjotaan edelleen vähintään yhden vuoden ajan, mutta asiasta tietävät ihmiset kertovat, että Apple siirtyy kokonaan OLED-laitteisiin vuonna 2020. Jää vielä nähtäväksi, onko yhtiö oikeasti valmis luopumaan 3D Touch-ominaisuudesta vuonna 2019, mutta tässä vaiheessa kaikki merkit osoittavat, että tämä tapahtuu hyvin todennäköisesti.

2 kommenttia

    1. Tosin aika harvoin 3D-ominaisuutta tulee käytettyä, joten eipä haittaa vaikka ei enää olisi uusissa iPhoneissa.

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *