Applen seuraava 2020 iPhone-sukupolvi voi sisältää 3D-takakameran?

Tuoreen Bloombergin raportin mukaan seuraavat kaksi iPhone-sukupolvea tulevat saamaan todennäköisesti suuria laitteistopäivityksiä, mukaan lukien 3D-kamerat takana ja Lightning-liitäntä vaihtuisi tällä erää USB-C-liitäntään.

Bloomberg kertoo, että 3D-kamerajärjestelmä on osa Applen nykyaikaista suuntausta, ja se on suunniteltu erityisesti “skannaamaan ympäristö ja luomaan kolmiulotteisia todellisen maailman rekonstrukteja”.

Nykyiset 3D-anturit, joka toimii Face ID-järjestelmällä tukevat enintään 50 senttimetrin lähietäisyyttä, mutta Applen uudet 3D-kamerat tukevat jopa 4,5 metrin etäisyyttä laserpohjaisen skannerin ansiosta. Applen kerrotaan keskustelevan Sonyn kanssa 3D-antureista, mutta ei tiedetä kuinka neuvottelut edistyvät tässä vaiheessa.

Mainittu raportti väittää, että 3D-kameroiden tuominen iPhonelle on viimeinen parannus, ennen kuin Apple käynnistää oman AR-kuulokkeensa, mahdollisesti jo vuonna 2020.

Ensi vuonna odotetaan iPhone-kameraa, jossa on 3D-kamerat, kun taas vuonna 2019 Apple työskentelee vielä muiden merkittävien parannusten parissa, etenkin iPhonen XS Max-mallin seuraajan. Uuden mallin takana on todennäköisesti kolme kameraa, kun taas päivitetty iPhone XS-malli on varustettu kahdella kameralla. Uusi LCD-versio on myös suunnitteilla, ja ennen kuin Apple siirtyy kokonaan OLED-näyttöihin vuonna 2020.

Apple suunnitteli alunperin asentavansa iPhonelle 3D-kamerat 2019-sukupolven malleihin, mutta suunnitelma on viivästynyt lopulta, ja syitä ei tällä hetkellä tiedetä.

Face ID, eli kasvotunnistus päivitetään myös tuleviin iPhone-malleihin, mutta vastoin viimeaikaisia ​​huhuja Apple ei kuitenkaan tuo takaisin ID-tunnusta. Aiemmat raportit osoittivat, että Apple voisi seurata Android-kilpailijoiden jalanjälkiä ja upottaa sormenjälkitunnistimen suoraan näyttöön, mutta tuoreen raportin mukaan tämä ei näytä kuitenkaan toteutuvan.

Ohjelmisto-puolella on myös suunnitteilla suuria parannuksia. Applen iOS 13-ohjelmistoversio on tarkoitus julkaista syyskuussa. Beta-versio esitellään luultavasti WWDC 2019, joka sisältää tumman tilan sekä live-kuvat, joiden pituus kasvaisi kuuteen sekuntiin. Lisäksi CarPlay saa myös lisää uusia vivahteita.

Applen iPhonen 5G-versiota ei ole suunnitteilla vielä vuoden 2019 iPhone-sukupolvelle, Applen uskotaan harkitsevan kyseistä mallia vasta vuonna 2020.

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.