Miten valita älypuhelimelle sopiva suoja?

Kun kyseessä on puhelimen osto, on olemassa muutamia asioita jotka kannattaa ottaa huomioon. Tässä suojaapuhelin osto-oppaassa käsitellään erilaisia tekijöitä, esimerkiksi mitä materiaalia yleensä käytetään, ja mitä suojalta vaaditaan missäkin tilanteessa. Artikkeli on kirjoitettu yhteistyössä suojaapuhelin.fi kanssa.

Yksi tärkeimmistä päätöksistä joita teet suojan ostamisen yhteydessä on tietenkin valita se mieluisin suoja. Seuraavassa on joitain yleisimpiä käytettävissä olevia vaihtoehtoja.

Vakio: Tämä on perus-suojia, jonka tarkoitus on suoja älypuhelin takaa ja sivuja jättäen näytön täysin suojattomiksi. Joskus riittää, että suojan paksu reunus estää suoralta kolhuilta. Tämä on yksinkertainen muotoilu saattaa riittää käyttäjille johtuen sen kevyestä ominaisuudesta, hyvän suoja sekä helppokäyttöisyyden ansiosta.

Pehmeä: tämä minimaalinen suoja usein jättää puhelimesi takaosan näkyviin, mutta siinä on iskunvaimennusmateriaaleja jokaisen kulman ympärillä, joka suojaa vahingoittamiselta. Joskus pehmeä on ohut tai läpinäkyvä takaosa, mikä vain vaikeuttaa asioita. Pehmeät ovat yleensä kevyitä, mutta tarjoavat vain rajoitetun suojan.

Kova: Nämä suojaukset korostavat suojaa tyyliltään ja ne on usein rakennettu useista kerroksista eri materiaaleista mahdollisimman tehokkaaksi. Putoamiselta, kolhuilta ja naarmuilta suojaamiseen liittyy myös erityisiä suojauksia vedeltä, pölyltä, ja niillä on oma IP-luokitus, kuten IP68. Ensimmäinen numero on yleensä kuusi, mikä vastaa täydellistä pölynkestävyyttä ja toinen numero on yleensä seitsemän tai kahdeksan, ja se tarkoittaa, että suoja ulottuu vai tiettyihin syvyyksiin ja tiettyihin aikoihin, kuten esimerkiksi 1 metriin 30 minuutin ajan.

Folio: kuten nimestäkin jo ilmenee, folio-kotelo toimii kuin kirja, joka kattaa puhelimen takaosan jo puolet yhdellä osalla sekä peittää näytön toisella. Nämä kotelot ovat melko suuria eivätkä ne salli nopeaa pääsyä puhelimen näytölle, mutta korvaa se erinomaisella suojalla ja antaa muita ominaisuuksia, kuten korttipaikat tai seisontatuet. Foliosiksi kutsutaan joskus lompakoksi tai flip-koteloiksi.

Pussi: Pussit ovat ainutlaatuisia, koska ne peittävät kaiken älypuhelimestasi. Tämä tekee siitä melko suojaavan, mutta se vaatii myös, että joudut poistamaan puhelimesi pussista, ennen kuin sitä voi käyttää, ja normaalisti tällainen käyttö voi johtaa helposti kolhuihin tai pudotuksiin. Pussia ei tarvitse räätälöidä jokaisen yksittäisen älypuhelimen mukaan, joten voit käyttää uudelleen yhden pussi useille samankokoisissa älypuhelimissa.

Muut suojat

Älypuhelimen kotelot ovat yleensä valmistettuja muovista, mutta myös muita materiaaleja löytyy. Seuraavassa on joitain tavallisimpia valintoja, ja mitä ne tarkoittavat:

IPHONE X SILIKONINEN SUOJAKUORI, LÄPINÄKYVÄ
IPHONE X SILIKONINEN SUOJAKUORI, LÄPINÄKYVÄ

Silikoni / geeli / kumi: Nämä pehmeät ja joustavat materiaalit kulkevat monilla nimillä, mutta ne ovat yleensä halpoja ja antavat kohtalaisen suojan.

Polykarbonaatti / TPU: Nämä ovat yleisimpiä muoveja, joita käytetään älypuhelimissa. Polykarbonaatti tarjoaa hyvän naarmuuntumisen ja iskunkestävyyden, kun taas TPU on hieman pehmeämpi ja ihanteellinen iskunkestävyyss. Useilla kerroksilla, joissa käytetään molempia näistä materiaaleista, on taipumus tarjota parempaa suojaa kuin mitä saisit yhdestä kerroksesta. Nämä muovit mahdollistavat myös monimutkaisemmat ja hienostuneet mallit kuin silikoni.

HUAWEI P20 NAHKAINEN MOFI SUOJAKUORI, KAHVINRUSKEA

Nahka: Nahka- tai nahka-tyyppiset materiaalit ovat toinen tavallinen valinta, erityisesti folio-, flip- ja lompakon tyyppisissä tapauksissa. Niillä on taipumus käyttää mukavammin kuin muovit, mutta ne ovat keskimäärin pienempiä kuin muovikotelot. Tämän luokan sisällä aitoja nahkakoteloita maksaa yleensä enemmän kuin synteettisten nahkavaihtoehtojen kanssa tehdyt kotelot, mutta molemmat tarjoavat klassisen ulkoasun.

Alumiini: Metalleja käytetään vähemmän yleisesti älypuhelimissa, koska niillä on taipumus vaikuttaa langattomaan signaalin voimakkuuteen, mutta älykkään suunnittelun (tai useiden materiaalien) avulla on mahdollista välttää tämä haitta. Alumiiniseokset ovat yleinen valinta, joka tarjoaa erinomaisen jäykkyyden ja naarmuuntumisen, mutta ehkä vähemmän iskun kestoa kuin joustavampi materiaali.

Puu: Puuta ei käytetä yleisesti älypuhelinten suojana, koska se on kallista tuottaa. Sen joustamattomuus tarkoittaa myös useita kappaleita tai liimoja, jotka on liitettävä puhelimen ympärille. Se tarjoaa kuitenkin ainutlaatuisen ilmeen ja kunnon suojan.

Ominaisuudet

Suojat eivät ole pelkästään suojaa tai lisää ulkonäköä. Ne voivat sisältää myös useita lisäominaisuuksia, joiden avulla voit tehdä uusia asioita puhelimellasi. Seuraavassa on luettelo yleisistä ominaisuuksista, joita kannattaa etsiä.

IPHONE X/XS LOMPAKKO SUOJAKOTELO, VALKOINEN
IPHONE X/XS LOMPAKKO SUOJAKOTELO, VALKOINEN

Lompakko: lompakon kotelo on korttipaikka ja / tai taskut, joiden avulla voit säilyttää henkilötodistuksen, luottokortit, liput ja muut tärkeät paperi- tai muoviosat lähietäisyydeltä. Folio-tapauksiin sisältyy tavallisesti lompakkotoimintoja, mutta myös takakannessa on kätkettyjä korttitallennuksia.

Akku: kannettavan laturin ja kotelon yhdistelmä on yksinkertaisesti nimeltään akkukotelo. Se on tapa laajentaa älypuhelimen akun käyttöaikaa, lisäämällä sen (mahdollisesti tyhjentyneet) varaukset jatkuvalla sähköllä. Mitä suurempi akkukotelon kapasiteetti on, sitä suurempi suoja siitä tulee, joten ratkaisevan tärkeää on löytää keskipiste, joka tarjoaa hyödyllisen määrän ylimääräistä energiaa ja pitää kohtuulliset ulottuvuudet.

Jalusta: jalustalevyllä on sisäänrakennettu jalusta, jota käytetään joko taittamalla takakansi tiettyyn tapaan tai käyttämällä pidikettä. Tämä on erityisen hyödyllistä, videoita katsellessa tai käyttämällä Bluetooth-näppäimistöä.

Kun kyseessä on älypuhelin suoja, on olemassa kirjaimellisesti tuhansia merkkejä. Älypuhelimien valmistajat tuottavat usein usein omia merkkituotteitaan kuten, Apple, Samsung, LG, HTC ja OnePlus tekevät näin esimerkiksi.

Kaikki älypuhelimeen suojaukseen tarjoaa OmenaBlogin yhteistyökumppani suojaapuhelin.fi. Kiitos suojaapuheli.fi!

Käy tsekkaamassa oma suojasi osoitteessa www.suojaapuhelin.fi

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.