Apple saattaa jättää pois vanhemmat iPhone-mallit tulevan iOS 13-ohjelmistoversion takia?

Applen nykyiset iPhone 5s- ja iPhone SE-mallit

Apple työskentelee jo seuraavan iOS 13-ohjelmistoversion kanssa. Applelta kerrotaan, että uuteen iOS 13-versioon on tulossa merkittäviä parannuksia, mutta samalla se heikentää vanhempien iPhone-mallien päivitystä iOS 13-ohjelmistoon, raportoi Verifier-verkkosivusto.

Tarkemmin sanottuna iOS 13 ei enää tarjota, joka on vanhempi kuin iPhone 7, tai iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s tai iPhone 6s Plus-malli. Nämä kyseiset iPhone-mallit tulevat pysymään aina iOS 12-versiossa. Lisäksi iPhone SE-malli jää pois, jos raporttiin on luottamista.

Tämä on oikeastaan aika yllättävää, jos Apple todellakin aikoo jättää vanhemmat iPhone-sukupolvet yhden iOS-päivityksen takia. Ja tätä Apple ei ole koskaan aiemmin tehnyt. Se olisi ymmärrettävää, jos Apple luopuisi iPhone 5-mallista, joka ei tukisi uutta iOS-versiota.

Yllättävää on myös se, että Apple voisi rajoittaa tiettyjen iOS 13 -ominaisuuksien saatavuutta vain nykyaikaisen iPhone-malleihin, ainakin mainitun raportin mukaan. Tämä on jotenkin odotettavissa, etenkin kun on kyse laitteista, jotka vaativat uutta laitteistoa.

Eräs erittäin odotetuista iOS 13-ominaisuuksista on tuki tummalle tilalle, ja on se mielenkiintoista nähdä mitä Apple tekee nykyisille iPhone-malleille, tai vain niihin, joissa on OLED-näyttö. Tällainen strategia voi kuitenkin helposti taantua, ja vaikka Apple yrittääkin käyttää tätä tapaa kalastella asiakkaittaan päivittämään uudempiin iPhone-malleihin, jotkut käyttäjistä saattavat kuitenkin lopulta siirtyä Androidiin-laitteisiin.

Applen uuden iOS 13-päivityksen ennustetaan tulevan julki syyskuussa yhdessä uuden iPhone-sukupolven kanssa, mutta perusteellinen katsaus siihen, mitä se tuo, on kesällä pidettävä WWDC-tapahtuma. Beta-versiot julkaistaan testaajille kesä- tai heinäkuun aikana.

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *