Apple on jälleen kerran maailman arvokkain yhtiö – Ohitti kilpailijansa Microsoftin

Apple on jälleen kerran maailman arvokkain yritys, joka on onnistunut ohittamaan pahimman kilpakumppaninsa Microsoftin. CNBC:n mukaan Applen markkina-arvo on tällä hetkellä yli 821,59 miljardia dollaria. Amazon tulee listalla kolmantena ja yhtiön markkina-arvo on huikeat 805,70 miljardia dollaria.

Applen markkina-arvo on lähtenyt kasvuun, ja monet analyytikot ovat pitäneet tätä osoituksena, että Apple alkaa vihdoinkin toipua. Alunperin Applen alamäki johtui lähinnä iPhone-mallien heikosta kysynnästä. Tähän myös vaikutti älypuhelinten korkeat hinnat, kuten esimerkiksi iPhone XS Max-malli, joka maksaa Yhdysvalloissa 1449 dollaria.

Tämä pakotti Applen kääntymään tiettyihin hätätoimenpiteisiin, mukaan lukien alennetut tuotteet, jonka vuoksi yhtiön markkina-arvot laskivat dramaattisesti. Viime vuonna Apple oli maailman arvokkain yhtiö, joka saavutti 1 biljoonan dollarin arvon.

Microsoftin ja Amazonin arvioidaan olevan seuraavat kaksi arvokkainta yhtiötä, jotka ylittävät tämän arvon, vaikka Apple näyttäisi kirivän. Microsoftin ja Amazonin analyytikot kertoivat, että yhtiöt olisivat arvoltaan yli 1 biljoonan dollarin arvoisia vuoden 2020 loppuun mennessä tai viimeistään 2021 mennessä.

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *