Applen iPhone XS-mallien 4G-nettinopeudet ovat kiitettäviä – 5G-tuki vasta vuoden 2020 iPhone-malleihin

Applen uudet iPhonet eivät välttämättä myy niin hyvin kuin on odotettu, mutta tämä ei tietenkään tarkoita sitä, että laitteisiin ei olisi tullut merkittäviä parannuksia.

Yhdysvalloissa, esimerkiksi OpenSignalin tekemässä tutkimuksessa iPhone XS-mallien 4G-nettinopeudet ovat parempia kuin vuosien 2015 tai 2017 iPhone-sukupolvien.

OpenSignal totesi, että iPhone XS- ja iPhone XS Max-mallit ovat noin 26 prosenttia nopeampia kuin aikaisempien iPhone-mallien nettinopeudet, jopa parempi kuin iPhone X-mallissa.

Vuonna 2017 käyttöönotettu iPhone X-malli on alkuperäinen iPhone, joka on edelläkävijä uusilla ominaisuuksilla, kuten Face ID-ominaisuudella. Se on myös ensimmäinen ja erilaisempi iPhone-malli ilman Touch ID-ominaisuutta.

OpenSignal on havainnut, että iPhone XS Max-malli on nopein kaikista malleista, joiden huippunopeus on 21,7 megabittiä sekunnissa. iPhone XS on hyvin lähellä 20,5 megabittiä sekunttia, kun taas iPhone XR-malli on vähän hitaampi 17,6 megabittiä sekunnissa. Ja iPhone X-malli on näistä hitain, joka tulee 18,5 megabittiä sekunnilla, kirjoittaa AppleInsider

Samaan aikaan Apple työskentelee uusien iPhone-mallien parissa, jotka tulevat syyskuussa, mutta ilman 5G-tukea. Vaikka alun perin kerrottiin, että ensimmäinen 5G-iPhone voitaisiin julkaista jo tänä vuonna, mutta suunnitelma on muuttunut, ja Apple kertoo, että tavoitteena on saada 5G-tuki 2020 mennessä.

Tämä tarkoittaa, että Apple tulee jälleen kerran perässä, koska ensimmäiset 5G-älypuhelimet ovat tulossa vielä tänä vuonna. Esimerkiksi Samsungin Galaxy S10 sisältää jo 5G-tuen. Apple on todennäköisesti päättänyt vielä odottaa siihen asti kunnes 5G-verkot yleistyvät.

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *