Applen uusin käyttöjärjestelmä macOS Big Sur julkaistu

Apple on virallisesti julkaissut uusimman version käyttöjärjestelmästään joka kantaa nimeä macOS Big Sur (tunnetaan myös nimellä macOS 11.0), joka on nimetty Kalifornian rannikkoalueen Big Surin mukaan.

Big Sur on yksi suurimmista päivityksistä, jonka Apple on julkaissut Mac-tietokoneille vuosien varrella. Big Surin käyttöliittymä on uudelleen suunniteltu, kuten kuvakkeet, valikkopalkki ja uudistunut ohjauskeskuksen käyttöliittymä. Nämä on lainattu iOS-käyttöjärjestelmästä, ja lisäksi muutoksia on widgetit (myös lainattu iOS:ltä) ) sekä muita parannuksia. Tämä onkin suurimpia muutoksia jota Apple on koskaan aiemmin tehnyt. Apple on käyttänyt nimeä OS X / OS 10 -brändiä lähes 20 vuoden ajan.

Apple lisää myös joitain uusia tietosuojaan liittyviä ominaisuuksia, kuten paremmat seurantatiedot Safarissa ja uudet tietosuojatiedot App Storessa ladatuille sovelluksille.

Big Sur ei ole vain mielenkiintoinen ominaisuuksiensa vuoksi, joita se tuo nykyisiin Mac-tietokoneisiin. Se on myös käyttöjärjestelmä, joka toimii myös Applen uusilla M1-käyttöisillä MacBook Air-, MacBook Pro- ja Mac mini -tietokoneilla, kun ne julkaistaan ​​17 marraskuuta. Apple kertoo, että se on erityisesti optimoitu Big Surille toimimaan näissä uusissa ARM-pohjaisissa järjestelmissä, jotka tarjoavat tärkeän ominaisuuden, jota ei löydy Intel-versioista, kuten kyvyn käyttää iOS- ja iPad-sovelluksia.

Kuitenkaan kaikki Mac-tietokoneen eivät tue esimerkiksi macOS Catalinaa, joten ne ei myöskään toimi uudessa Big Surissa. Alla lueteltu Mac-tietokoneet jotka toimivat Big Sur-käyttöjärjestelmässä. Tarkista mallinimi ja sarjanumero Applen verkkosivuilta. Ja päivitysohjeet löytyvät täältä.

  • MacBook (2015 ja uudemmat)
  • MacBook Air (2013 ja uudemmat)
  • MacBook Pro (late 2013 ja uudemmat)
  • Mac mini (2014 ja uudemmat)
  • iMac (2014 ja uudemmat)
  • iMac Pro (2017 ja uudemmat)
  • Mac Pro (2013 ja uudemmat)

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *