Applen uudella MacBook Airilla on jopa 18 tunnin akunkesto

Menneet ovat ne päivät, jolloin kannettavan tietokoneen lataaminen kestää vain muutaman tunnin. Apple ilmoitti noin viikko sitten tiistaina, että sen uudella MacBook Airilla on 15 tunnin akunkesto langatonta verkkoselaamista varten. Videon toistoa varten akku kestää 18 tuntia. Videopuheluiden akunkesto on kaksinkertainen nykyisiin MacBook Air -tietokoneisiin verrattuna. Ja Applen mukaan MacBookin Pro-versio on jopa 20 tuntia.

Tietotekniikkajätti Apple ilmoitti asiasta virtuaalitapahtuman aikana, joka keskittyi tällä erää vain tietokoneisiin ja uusiin M1-siruihin, jotka on integroitu Applen uuteen Mac-tietokoneisiin. Suuri ero näissä M1-siruissa on se, että Apple on nämä tällä kertaa suunnitellut, eikä enää Intel. Apple kertoo, että sen M1-sirut ovat energiatehokkaampia sekä pidempi akunikä.

“M1 tarjoaa huomattavasti paremman suorituskyvyn kaikilla mahdollisilla tasoilla”, sanoi Applen laitteistotekniikan johtaja Johny Srouji Applen tapahtuman aikana. “Tämä on iso juttu.”

Apple on työskennellyt näiden sirujen parissa yli vuosikymmenen ajan. Ne ovat jo iPhonen, iPadin ja Apple Watchin tuotteissa, mutta tämä on ensimmäinen kerta, kun yritys on lisännyt omat sirut Mac-tietokoneisiin. Yhdistämällä kaikki laitteet samoihin siruihin ja yhteiseen koodiin Apple pyrkii tarjoamaan saman kokemuksen kaikille tuotteilleen.

Yhdessä sen kanssa, että MacBook Air pidentää akun käyttöikää, Apple kertoi, että sen uudessa Mac Mini- ja 13-tuumaisessa MacBook Prossa on myös M1-siru. Esimerkiksi 13-tuumaisella MacBook Prolla on langaton verkkoselaus 17 tuntia tai videotoisto 20 tuntia, mikä on 10 tuntia pidempään kuin edeltäjänsä.

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *