Raportti: Mini-LED M1 MacBook Pro- ja Mini-LED iPad Pro -mallit tulevat vuonna 2021

Viime vuoden puolella uutisoitiin, että Apple on laajalti ilmoittanut soveltavansa mini-LED-näytön taustavalotekniikkaa. DigiTimesin julkaisemassa raportissa on nimetty useita Applen kumppaneita, joiden odotetaan hyötyvän vaihdosta.

Raportin mukaan Apple aikoo lanseerata ensimmäisen mini-LED iPad Pron-mallinsa vuoden 2021 ensimmäisellä neljänneksellä ja mini-LED MacBook Pro -malleja toisella vuosineljänneksellä.

Tunnetun analyytikon Ming-Chi Kuon mukaan mini-LED-näyttöjen tuotanto alkoi jo ‌iPad Pro‌-mallille vuoden 2020 viimeisellä vuosineljänneksellä, ja lanseeraus on odotettavissa vuoden 2021 ensimmäisellä puoliskolla. Applen uskotaan myös työskentelevän uusien 16.1 tuumaisen ja pienemmän 14,1 tuumaisen MacBook Pro -mallien parissa, joissa on mini-LED-näytöt. Julkaisua odotetaan vuoden 2021 alkupuoliskolla.

‌Mini-LED‌-näytöt tarjoavat vaikuttavan laajan väriskaalan suorituskyvyn, korkean kontrastin ja HDR:n sekä paikallisen himmennyksen. Kuo kertoo, että tekniikan käyttöönotto “parantaa merkittävästi tuottavuutta ja viihdekokemusta“.

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *