WWDC 2018

Kesäkuu 4.-8. päivä

Tiivistettynä

WWDC on Applen jokavuotinen vuotuinen maailmanlaajuinen konferenssi, jossa kehittäjät voivat osallistua ja tavata yli 1000 Applen insinööriä. Tapahtumassa Apple esittelee tulevat ohjelmistot ja uudet laitteet, joka pidetään 4.-8.6.2018 San Josessa, Kaliforniassa.

Ohjelmistot

  • iOS 12
  • macOS 10.14
  • iOS / MacOS-sovellukset
  • watchOS 5
  • tvOS 12

Maailmanlaajuinen kehittäjien konferenssi 2018

Joka vuosi Apple järjestää maailmanlaajuisen kehittäjien konferenssin Cupertino-kampuksen läheisyydessä antamaan tuhansille kehittäjille ympäri maailmaa mahdollisuuden tavata Apple-insinöörejä ja osallistua arvokkaisiin työpajoihin ja ohjelmistokehityshankkeisiin.

WWDC 2018 alkaa maanantaina 4. kesäkuuta ja loppuu perjantaina 8. kesäkuuta. Kuten viime vuoden konferenssissa, myös tämän vuoden tapahtuma järjestetään McEneryn kokouskeskuksessa San Joseissa, Kaliforniassa.

Apple aloittaa jokaisen konferenssinsa perinteisellä KeyNote-tapahtumalla, jolloin yritys kertoo tulevista suunnitelmista. Keynote-tapahtumat tarjoavat tyypillisesti katsauksen tuleviin tuotteisiin ja antavat ensimmäiset yksityiskohdat uusista käyttöjärjestelmistä.

Vuonna 2018 odotamme näkevämme uudet versiot iOS-, macOS-, watchOS- ja tvOS-versioista, ja konferenssin päivämääränä lähestymistapoja odotamme todennäköisesti lisää WWDC: n odotuksia.

Tietoja macOS 10.14: stä ja iOS 12:sta on jo vuotanut ja tiedossa onkin suuria muutoksia. Apple aikoo ottaa käyttöön yleiset sovellukset, jotka toimivat Mac- ja iOS-laitteissaan, mikä on merkittävä siirtyminen erillisistä sovellusten kehittämiskokonaisuuksista, joita se nyt käyttää.

Apple on yhdistänyt joitakin ominaisuuksia iOS 12:sta ja macOS 10.14:sta, jotta se keskittäisi enemmän suorituskyvyn parannuksiin, virheiden korjauksiin ja ennen kaikkiaan laatuun, mutta iOS 12 odotetaan tarjoavan useita uusia ominaisuuksia, kuten FaceTime-animaatiot, monen käyttäjän tuki AR-pelien parannuksille, Älä häiritse-ominaisuutta ja paljon muuta.

Apple esitteli myös usein uudenlaisen laitteiston maailanlaajuisessa kehittäjien konferenssisa ja tänä vuonna huhut ovat esittäneet, että voisimme nähdä uuden edullisempien MacBook Air– ja iPad Pro -malleja, joissa on Face ID-ominaisuus, joka tuli esille ensimmäisen kerran iPhonessa X:ssä.

Apple avasi WWDC-rekisteröinnin kehittäjille tiistaina 13. maaliskuuta ja rekisteröinti oli käytettävissä jo heti torstaina, maaliskuun 22. päivä klo.10.00 paikallista aikaa. Liput jakautuivat arvonnan kautta tapahtuman suosion ansiosta ja arvonnassa voittaneet kehittäjiä voittivat ostaa lipun 1,599 dollarilla. Arvonta julkaistiin 23. maaliskuuta.

Kehittäjille, joita ei ole valittu arvonnan kautta tai jotka voivat osallistua konferenssiin, Apple aikoo lähettää sen Apple Developer -sivuston ja WWDC-sovelluksen kautta.

Liput

Ylivoimaisen kysynnän ja App Store -kehittäjien määrän ansiosta Apple tarjoaa liput WWDC: lle arpajaisjärjestelmän kautta. Tulevat osallistujat tulevat arpajaisiin ja voivat osallistua WWDC:hen vain, jos heille annetaan lippu.

Apple avasi lipunrekisteröinnit 13. maaliskuuta 2018 ja antoi rekisteröinnit maaliskuun 22. päivään klo.10.00 paikallista aikaa Apple ilmoitti 23.3. Vuonna 2018 WWDC:n lippujen hinnat 1,599 dollaria.

Applen opiskelijoille ja STEM-organisaatioiden jäsenille on tarjolla apurahaa tänä vuonna jopa 350 henkilölle. Apurahat tarjoavat ilmaisen WWDC-pääsyn, ilmaisen majoituksen ja ilmaisen yhden vuoden jäsenyyden Applen kehittäjäohjelmaan.

Ohjelmistot

IOS 12

Cross-platform-toiminnot voivat olla suurin muutos Apple esittelee iOS 12 ja macOS 10.14. IOS 12 -päivitys, kun se on yhdistetty MacOS 10.14: n kanssa, antaa kehittäjille mahdollisuuden suunnitella yksittäinen sovellus, joka toimii iPhonessa, iPadissa ja Macissa, merkittävä siirtyminen nykyisistä erillisistä Mac- ja iOS-sovelluksista.

iOS 12: n odotetaan tuovan myös uuden Animoji-mallin iPhone X: lle ja Animoji-integraation FaceTimeen, jolloin iPhone X-käyttäjät voivat keskustella ystävien ja rakkaiden kanssa Animoji-merkkien kanssa.

Uusittu Stocks-sovellus, syvällisempi Siri-iOS-integrointi, enemmän häiriöitä parantava versio, jossa on enemmän vaihtoehtoja, parannettu lapsilukko ja parannetut lisäominaisuudet ovat myös odotettavissa iOS 12: ssa.

Useita ominaisuuksia, kuten uudelleensuunniteltu aloitusnäyttö, uudistettu valokuvasovellus ja monitulkintaparannukset tehtiin alunperin iOS 12: een, mutta ne on painettu takaisin, jotta Apple voi keskittyä huonoihin parannuksiin vähentääkseen ongelmia ja muita asioita.

macOS 10.14

Sen lisäksi, että eri sovellusten yhteensopivuus mahdollistaa iOS-sovellusten käytön Macissa ensimmäistä kertaa, mutta loppujen lopuksi emme tiedä mitä muita ominaisuuksia on tulossa macOS 10.14: een.

Universal iOS- ja Mac-sovellukset lisäävät huomattavasti käytettävissä olevien sovellusten määrää Macissa ja se voi jopa tarkoittaa sitä, että Apple tuo joitain iOS-sovelluksiaan, kuten Koti-ominaisuuden Maciin.

watchOS 5 ja tvOS 12

MacOS- ja iOS-versioissa on mukana aina uusimmat watchOS- ja tvOS-versiot, mutta emme tiedä, mitä odottaa watchOS 5: sta ja tvOS 12: sta. Molempien odotetaan tulevan ensimmäisen kerran WWDC: ssä. Koodi watchOS 4.3.1 -päivityksen aikana ehdottaa, että Apple työskentelee mahdollisesti kolmannen osapuolen mukautettujen katselupintojen tukemisessa, joten se voi olla yksi ominaisuuksista, joita näemme watchOS 5: ssä.

Koodi watchOS 4.3.1 -päivityksestä paljastuu, että Apple voisi työskennellä mahdollisesti kolmannen osapuolen mukautettujen taustakuvien tukemisessa, joten se voi olla yksi ominaisuuksista joita ehkä näemme watchOS 5 ssä.

Pride-juhlan kunniaksi kesäkuussa Apple suunnittelee ottavan käyttöön taustakuvan sateenkaaren lipun inspiroimana. Se on asetettu saataville kaikille Applen Watch -omistajille heti WWDC-tapahtuman jälkeen.

Mahdolliset laiteilmoitukset

Bloombergin mukaan WWDC: llä ei ole laitteistoilmoituksia. Apple tarjoaa uusia MacBook-, MacBook Pro-, iMac– ja iPad Pro -malleja, mutta Bloombergilta kerrotaan, ettei mikään näistä tuotteista ole valmis ajoissa WWDC:n tapahtumaan.

Apple-analyytikko Gene Munster kuitenkin uskoo, että Apple saattaa suunnitella Beats-merkkituotteen, joka sisältää Siri-integraation edulliseksi HomePod-vaihtoehtona. Laitetta ei liitetä HomePodiin, vaan se erottautuisi omalla brändillään eikä sotkeutuisi Apple-brändiin.

Munster ei määritä tuotetta, mutta tämä olisi oletettavasti kaiutin, kuten Beats Pill +, joka pystyy tekemään samoja asioita kuin HomePod voi tehdä edullisemmin. Munster uskoo tällaisen tuotteen olevan hinnoiteltu noin 250 dollaria, 100 dollaria vähemmän kuin HomePod.

Huhujen mukaan HomePodista tulisi edullisempi malli, jonka arvellaan olevan Beats by Dre -brändin alla. Ei ole selvää, ovatko nämä kaksi erillistä huhua vai onko huhu täysin perätön. Emme ole kuulleet muita huhuja, jotka viittaavat Siri-integraatioon Beats-tuotteissa.